Husqvarna keert terug in het marathonschaatsen, nu als hoofdsponsor van het team Primagaz/Telstar. Teammanager Edward van Dijk bereikte overeenstemming over een tweejarige verbintenis. De ploeg gaat vanaf volgend seizoen door onder de naam Husqvarna/Primagaz.

husqvarna-logoHusqvarna is geen onbekende in het marathonschaatsen, en was al eerder actief als sponsor. Het bedrijf met hoofdkantoor in Almere bleef ook geïnteresseerd, omdat het product goed aansluit bij de sport en het imago van het marathonschaatsen. Na contact met Edward van Dijk werd besloten een terugkeer te maken in het peloton, en zelfs als hoofdsponsor van zijn huidige team Primagaz/Telstar.

Kees van Opdorp, directeur van Husqvarna Nederland, is daar bijzonder blij mee. ,,Schaatsen en Husqvarna zijn een goede combinatie. Het karakter van de sport sluit mooi aan bij onze producten. Daarnaast hebben niets alleen onze dealers veel op met de schaatsen, maar dragen ook veel van onze klanten de schaatssport een warm hart toe. Zoals ik al zei, we passen goed bij elkaar, en daarom is het mooi terug te zijn in de sport.’’

,,De belangstelling voor de sport was gebleven’’, weet ook Van Dijk. ,,En daarnaast sprak de constructie waarmee wij bij het team werken de mensen van Husqvarna erg aan. Op die manier zijn we erin geslaagd een verbintenis te sluiten voor de komende twee jaar. Dat betekent dat het voortbestaan van het team zeker is en dat we bovendien ook de continuïteit hebben kunnen waarborgen. Daar zijn we in deze tijd erg blij mee.’’

Het fundament onder de ploeg is daarmee extra stevig geworden. Primagaz blijft immers behouden als hoofdsponsor, terwijl Telstar, Craft en SponsorTribune bij de ploeg betrokken blijven als co-sponsoren.

Bij Primagaz/Telstar rijden momenteel onder anderen de topschaatsers Frank Vreugdenhil en Simon Schouten onder leiding van trainer Ron Neymann en begeleiding van fysiotherapeut Bob Stoker. ,,We hebben een heel professionele organisatie staan’’, aldus Van Dijk. De ploeg was dit seizoen al goed voor twee zeges in de KPN Marathon Cup.