Mariska Huisman heeft tijdens de negende wedstrijd in de KPN Marathon Cup een dubbeslag geslagen. De Noord-Hollandse won de wedstrijd en nam de leiding in het klassement over van Ensing. Bij de heren greep Arjan Stroetinga de overwinning in de massasprint. Evert Hoolwerf won de wedstrijd in de Eerste Divisie.

De wedstrijd bij de dames was een vrij tamme koers waar nooit echt een serieuze kopgroep ontstond. De finale was echter spannend, zeker ook omdat de leiding in het klassement op het spel stond. Het duel tussen Ensing en Huisman werd uiteindelijk in het voordeel van Huisman beslist. Huisman won de wedstrijd in de sprint voor Foske Tamar van der Wal en Janneke Ensing. Omdat Ensing volgende week in Alkmaar niet aanwezig zal zijn zal Huisman volgende week uit kunnen lopen op Ensing. Ensing verkiest een fietstrainingskamp boven de wedstrijd in Alkmaar.

Uitslag Dames
Slagveld

Bij de heren was de wedstrijd een waar slagveld. Door enkele valpartijen en een harde koers dunde het peloton voortdurend uit. Uiteindelijk haalden slechts 24 mannen de finish. De harde wedstrijd werd o.a. gemaakt door Arjan Stroetinga. Stroetinga was erg actief in de wedstrijd en ook diep in de finale reed hij nog voor het peloton uit. Toch werd hij weer terug gepakt, maar in de sprint stond hij zijn mannetje. Na goed voorbereidend werk van Ingmar Berga en Bob de Vries leek hij het karwij eenvoudig af te maken. Bob de Vries werd tweede en maakte het BAM feestje compleet. Jan Maarten Heideman finishte als derde. Bob de Vries blijft stevig aan de leiding staan in het klassement.

Uitslag TopDivisie
Hoolwerf pakt zijn derde

Evert HoolwerfDe jonge Hoolwerf is bezig aan een zeer sterk seizoen. Niet alleen won hij al drie wedstrijden waarvan zijn derde vanavond is Assen. Ook zijn rijden spreekt tot de verbeelding. In de wedstrijd schuwt Hoolwerf het zware werk niet en vaak brengt hij het peloton weer eigenhandig terug naar de kopgroep. Ook in de sprint staat hij zijn mannetje. Bij afwezigheid van Thom van Beek, Van Beek koos om in Eindhoven de Eindhoven Trofee te rijden op de langebaan, sprintte Hoolwerf naar de overwinning. Op de tweede plaats eindigde Sam Boon. Gerard Nijgh werd derde. Thom van Beek blijft aan de leiding staan in het klassement.

Uitslag Eerste Divisie