Gary Hekman en Mariska Huisman hebben de derde Grand Prix wedstrijd op Flevonice op hun naam geschreven. Bij de heren eindigde Fabio Francolini op de tweede plaats en Jouke Hoogeveen als derde. Bij de dames won Huisman de sprint van Lollobrigida die tweede werd voor Birgit Witte.

De Grand Prix van natuurijswedstrijden kende zondag haar finale op het ijs van Flevonice. Het relatief warme weer en de aanhoudende wind de laatste weken hadden er al twee keer eerder voor gezorgd dat de wedstrijd in Biddinghuizen afgelast moest worden. Ook vandaag zorgden deze weersomstandigheden voor loodzware omstandigheden. Zeker na het mooie kunstijs in Heerenveen waar gisteren gereden werd, was het even omschakelen voor de marathonschaatsers. Uit een sterke kopgroep leken Bob de Vries, Erik-Jan Kooiman en Mart Bruggink een definitief gat te slaan met het peloton. Het drietal nam zelfs 48 seconden voorsprong op het peloton. De sterke Van Werven ploeg reed echter in de finale het gat definitief dicht, waardoor de wedstrijd beslist werd in een massasprint. In de sprint bleek Gary Hekman ruimschoots de snelste voor Francolini en Jouke Hoogeveen. Hoogeveen won met zijn derde plaats vandaag het eindklassement in de Grand Prix. Achter hem werd Gary Hekman tweede in de eindrangschikking voor Simon Schouten.

Mariska Huisman wint in BiddinghuizenBij de dames wist een kopgroep van zeven dames te ontsnappen uit het peloton en een mooie voorsprong te pakken. Ondanks de zware koers wist Huisman in het slotstuk nog weg te rijden bij haar medevluchters om even later gezelschap te krijgen van Francesca Lollobrigida. Die twee konden samen doorrijden en uiteindelijk voor de winst rijden. Lollobrigida, net terug van de Olympische Spelen in Sotchi, was in de finale niet meer opgewassen tegen de sterke Huisman. Door de dagzege heeft Huisman ook het eindklassement van de Grand Prix gewonnen. Carla Ketellapper-Zielman bezet de tweede plaats in de eindstand voor Sharon Hendriks.

Uitslag