Met de winter in aantocht werd zaterdag de voorlaatste KPN Marathon Cup verreden van het seizoen. Mariska Huisman en Gary Hekman wonnen de wedstrijd in een massasprint.
 
Op het harde, maar zeker in de bochten, toch niet heel erg goede ijs was de snelheid in het peloton hoog bij de dames. Ontsnappingen hielden niet lang stand en de wedstrijd strandde in een massasprint. In de sprint bleek Mariska Huisman voor de derde keer dit seizoen de snelste. Huisman liet Irene Schouten en Jolanda Langeland achter zich. Met nog een wedstrijd te gaan is Huisman al zeker van de eindoverwinning in het klassement.
 
Bij de heren een soortgelijke wedstrijd. Niemand wist echt weg te rijden uit het peloton. In de sprint leek Gary Hekman te winnen, maar in de laatste centimeters schoof Sjoerd Huisman toch zijn schaats als eerste over de meet. Onreglementair zo bleek later, want hij kreeg een aflossing van ploeggenoot Schouten. Schouten en Huisman werden gedeclasseerd waardoor Hekman alsnog won. Crispijn Ariëns werd tweede, voor de verrassend sterk rijdende Jan Maarten Heideman. Christijn Groeneveld, die afwezig was, blijft de leider in het klassement.
 
Uitslagen