Mariska Huisman en Christijn Groeneveld hebben de KPN Marathon Cup in Breda gewonnen. Groeneveld nam ook de leiding in het klassement over van Crispijn Ariëns
 
In de wedstrijd bij de dames wisten drie rijdsters het peloton op een ronde te zetten. Kleibeuker, Huisman en Reitsma kregen de ruimte, omdat alle grote ploegen vertegenwoordigd waren in de ontsnapping. Het duurde echter wel erg lang voordat de kopgroep een ronde voorsprong wist te pakken op het peloton. In de finaleronden werd het uiteindelijk een sprintje. Opmerkelijk was wel dat Kleibeuker de snelle Huisman in een zetel hielp door de ontsnapte Reitsma dicht te rijden in de laatste drie ronden. Huisman won de sprint dan ook gemakkelijk voor Reitsma en Kleibeuker.
 
Bij de heren draaide de wedstrijd vooral om de tussensprint. Nooit was er een ontsnapping die echt kans leek te maken. In de tussensprint deed Christijn Groeneveld goede zaken door in een felle strijd met Crispijn Ariëns, die enkele gele kaarten opleverde en zelfs rood voor Bob de Vries, veel punten te pakken.
 
In de eindsprint bleek Groeneveld oppermachtig en zag zijn ploeggenoot Arjan Stroetinga tweede worden. De Italiaan Francolini, die in de wedstrijd nog ten val kwam, werd derde. In het klassement gaat Groeneveld nu aan de leiding, voor Ariëns en Francolini.

Uitslagen