Thuisland Italië heeft een zeer goede tweede dag achter de rug op het WK. Met tweemaal goud op de lange afstanden en bijna goud op de 500 meter sprint. Mark presteerde goed met zesde plaats op 500 meter.
 
Thuisrijder en groot favoriet op de lange afstanden tijdens dit WK Fabio Francolini heeft zijn eerste goud binnen. Op de punten/afvalkoers bleef hij zijn grote concurrent Bart swings voor met twee punten. Peter Michael, de winnaar van de afvalkoers gisteren werd derde op vier punten afstand. Crispijn Ariëns finishte rond de tiende plaats. Bij de vrouwen won Francolini‚Äôs landgenoot Lollobrigida. Lollobrigida was duidelijk de sterkste met zeventien punten. Tweede werd Ho-Chen uit Chinees Taipei met negen punten. Sook uit Zuid-Korea werd derde. De Nederlandse dames wisten niet door te dringen tot de beste tien rijdsters.
 
Op de 500 meter een grote deceptie voor de Italianen. Met Zanetti en Bongiorno in de finale leek het goud in de maak, maar door onsportief rijdgedrag van Baena uit Colombia ging An er met het goud van door. De Zuid-Koreaanse profiteerde optimaal van het duw en trek werk van Baena.
 
Bij de heren domineerde Colombia de afstand. Andres Munoz won voor zijn landgenoot Causil. De Fransman Lepivert werd knap derde. Mark Horsten zorgt voor de beste prestatie tot nu toe van dit toernooi door zesde te worden. Hij miste net de finale.
 
Uitslagen