Sharon Hendriks en Bart Swings hebben beide voor een primeur gezorgd in hun nog jonge marathoncarrière. Beide stonden voor het eerst bovenop het podium van het hoogste niveau na een marathon.

Hendriks kon het nauwelijks geloven. Ze drukte als eerste haar schaats over de streep van een kopgroep van 12 waar ook Foske Tamar van der Wal deel van uit maakte. Zij kwam echter ten val met Maria Sterk. Het was de eerste zege voor Hendriks en ook de eerste zege voor haar ploeg Renault. Tweede in Alkmaar werd Lisa van der Geest die een sterk seizoen kent met kwalificatie voor het OKT op zowel de drie als de vijf kilometer. Ook won zij de wedstrijd op Flevonice. Derde werd Rixt Meijer.

Uitslag

 

Swings klopt Heideman en Berga in sprint

Bart SwingsBart Swings heeft de wedstrijd in Alkmaar op zijn naam geschreven. Hij wist zijn tien medevluchters achter zich te houden in een sprint. Heideman kon Swings het beste volgen en werd tweede. Hij wist al zeven keer te winnen in de kaasstad maar wist nummer acht hier niet aan toe te voegen. Ingmar Berga sprintte naar de derde plaats en lijkt weer helemaal terug na de enkelbreuk die hij in september opliep.

Volgende week staat Bart Swings ook weer aan de start in Breda. Hij laat het Belgisch kampioenschap allround aan zich voorbij gaan.

Uitslag

 

Ooijevaar ijzersterk
Mark Ooijevaar

Alleen Martin van de Pol kon hem volgen. De rest kon alleen maar toekijken. Mark Ooijevaar was ijzersterk op de ijsbaan waar hij zijn eerste rondjes op kunstijs reed. De rijder uit Hoogkarspel, die op dit moment Hoorn als zijn thuisbaan heeft, zag Van der Pol nog dichtbij komen, maar wist toch aan het langste eind te trekken. Voor Ooijevaar was het zijn tweede zege van het seizoen. Op zijn verjaardag wist hij al in Den Haag te winnen. Evert Hoolwerf sprintte naar de derde plaats in het peloton.

Uitslag
Tauber wint regiotop

Anne Tauber uit het Friese Oranjewoud heeft de Regio Top wedstrijd bij de dames op haar naam geschreven. Liesbeth Milatz, die de vorige wedstrijd wist te winnen, eindigde nu als tweede. Kirsten Velzeboer eindigde als derde. Door het constante rijden van Milatz  heeft zij nu een voorsprong van 9,1 punt op Elsemieke van Maaren, Floor Peters staat derde. Tauber mistte de eerste wedstrijd in Haarlem maar staat na haar overwinning op plaats zeven in het klassement.

Uitslag