Sharon Hendriks en Daniƫlle Bekkering rijden volgend seizoen voor de formatie van Okkinga Communicatie. Beide rijdsters komen over van Team Renault.

Hendriks staat bekend als een groot talent binnen het marathon schaatsen. In Alkmaar wist zij dit seizoen haar eerste overwinning op het hoogste niveau te behalen. Het 21-jarige talent wist daarnaast ook in Rotterdam en bij de Aart Koopmans Memorial het podium te halen. Op het Nederlands kampioenschap in Dronten pakte zij de bronzen medaille. “Ik zie het als een mooie kans en hoop dat ik veel kan leren van Foske. Zij zit altijd goed van voren met de sprint en doet altijd mee voor de overwinning”, aldus Hendriks.

Bekkering is een ervaren rijdster en heeft de meeste overwinningen achter haar naam staan. Maar liefst 62 keer wist zij als eerste over de streep te komen. Dit jaar heeft Bekkering nog geen podiumplaats achter haar naam staan. In Alkmaar werd zij vijfde. Haar beste uitslag van het lopende seizoen.

Bij de Okkinga formatie gaan Hendriks en Bekkering samen rijden met Nederlands kampioene Foske Tamar van der Wal en Linda Bouwens.