Gary Hekman, winnaar van al drie cupwedstrijden dit seizoen, zal morgen niet in actie komen tijdens de KPN Marathon Cup in Assen. Hekman is met ploeggenoten Rick Smit en Bart de Vries op trainingskamp in Zuid-Spanje.

Met drie cupzeges en winst in de openingswedstrijd op Flevonice is Gary Hekman tot dusver de te kloppen man in de Topdivisie. De rijder uit de ploeg van Van Werven zal de wedstrijd in Assen aankomend weekend echter aan zich voorbij laten gaan. Hekman zit op het Spaanse eiland Gran Canaria met zijn ploeggenoten Bart de Vries en Rick Smit om zich voor te bereiden op deel twee van het seizoen. Willem Hut, Jan Maarten Heideman en Geert Plender zullen normaliter wel aan de start staan in Assen voor de Van Werven-ploeg.

Meer afwezigen

Ook de ploeg van A-ware is met Jouke Hoogeveen, Durk Fabriek en Niels Mesu afgereisd naar Gran Canaria. Ook zij zullen de wedstrijd aan zich voor bij laten gaan. Daarnaast is een deel van de Bam-ploeg, met Jorrit Bergsma, Bob de Jong en Alexis Contin in Berlijn om deel te nemen aan de vierde wedstrijd in de Essent ISU World Cup. Ook Rob Hadders van A-ware zal daar in actie komen. In tegenstelling tot vorige week zal een deel van de BAM-ploeg wel weer aan de start verschijnen.

Lees ook in ProSkating Magazine over Gary Hekman