Nu het NK Marathon verreden is, heeft bondscoach Frank Fiers de selectie voor het EK Inline compleet gemaakt. Aan de selectie zijn Gerline Crediet, Janita Willems-Crediet en Gary Hekman toegevoegd. Jordy Harink had zich geplaatst voor het EK, maar heeft besloten niet te rijden.

Harink heeft aangeven zijn pijlen te richten op het schaatsseizoen en heeft in overleg met zijn trainer bij Bouw en Techniek, Jeroen de Vries, besloten dat het EK Inline daar niet in past. Hekman is nu aangewezen voor de marathon in Lagos. Bij de mannen bestaat de selectie verder uit Remon Kwant, Luc ter Haar, Rick Schipper, Crispijn Ariëns, Ruurd Dijkstra, Gerrie van Lingen en Ingmar Berga (wegtoernooi). Bij de dames werden eerder Bianca Roosenboom, Elma de Vries, Berber Vonk, Manon Kamminga en Moniek Klijnstra (wegtoernooi) al geselecteerd. Daar komen nu de zusjes Crediet bij.

De geselecteerde junioren zijn Marijke Groenewoud, Elisa Dul, Maya de Jong, Marc Middelkoop, Bart Hoolwerf, Louis Hollaar en Tom den Heijer (junioren A) en Anna van den Bos, Bente Kerkhoff, Lianne van Loon, Marit van Beijnum, Janno Botman, Jordy van Workum, Merijn Scheperkamp, Mike Dogterom en Teun de Wit (junioren B).

Het EK Inline zal van 1 tot en met 8 juli verreden worden in het Portugese Lagos.