Carla Zielman en Gary Hekman hebben de Aart Koopmans Memorial op hun naam geschreven. Beide schaatsers waren de snelsten in een sterk uitgedunde eerste groep.

Carla Zielma heeft op de Weissensee haar eerste seizoenzege behaald. De rijdster uit de ploeg van Palet Schilderwerken troefde in een sterke eerste groep Mariska Huisman af. Sharon Hendriks werd derde.

De omstandigheden leken fantastisch bij de dames. Strak blauwe lucht, redelijk goed ijs en weinig wind. Toch werd het een slijtageslag waar alleen de sterksten overbleven. Van de sterkste schaatsers had Zielman de snelste benen. Zielman won de wedstrijd voor de derde keer in haar marathoncarrière en gaat automatisch ook aan de leiding  in het Grand prix klassement

Gary Hekman ijzersterk in AKM

Gary Hekman ijzersterk in AKM

Bij de heren maakte Gary Hekman zijn favorietenrol waar, al ging dat zeker niet gemakkelijk. Zijn sterke Van Werven ploeg moest vol aan de bak. Met nog twee ronden te gaan ontsnapte Simon Schouten. Schouten kreeg een mooie voorsprong en leek de wedstrijd te gaan winnen. In de laatste rechte lijn pakte het peloton de rijder uit de ploeg van Telstar-Primagaz toch nog terug. Hekman won de sprint van het uitgedunde peloton voor Jouke Hoogeveen en Frank Vreugdenhil.

Uitslag