Jan Maarten Heideman is bezig aan zijn laatste wedstrijden voor de ploeg van Van Werven. Een opvallende breuk, want Heideman kent een sterk seizoen en leek goed op zijn plaats.

De breuk tussen de 40-jarige marathonschaatser en de succesvolle Van Werven-ploeg komt als een verrassing. Tegenover schaatsen.nl wil Heideman niet te diep in gaan op de breuk. “In principe rijd ik volgend seizoen niet meer voor deze ploeg”, geeft hij aan. Over het hoe en waarom licht de Oldebroeker slechts een tipje van de sluier. “We komen er zakelijk niet uit met elkaar. Bovendien is de ploeg voor volgend seizoen al vrijwel rond met de komst van Crispijn Ariëns, Rob Hadders en Thom van Beek. Daarbij was voor mij niet een plek ingeruimd zoals ik dat voor me zag.”

Heideman denk niet aan stoppen en zal op zoek gaan naar een nieuwe ploeg. “Tja, ik moet maar eens zien hoe dat gaat. Ik ben in ieder geval van plan eerst dit seizoen goed af te maken en dan volgend seizoen de lijn van deze winter door te trekken. Ik voel me goed, kan nog hard rijden en wil dat doen. Kan in een knechtenrol, waar ik geen moeite mee heb. Maar dat kan misschien ook in een meer vrije rol. Dat heeft ook z’n mooie kanten. En bij welke ploeg, dat zie ik wel. Tot de zomer kan ik me prima alleen redden, daarna heb ik wel een team nodig.”

Ploegleider Roy Boeve reageert teleurgesteld op het eventuele vertrek van Heideman. “We willen Jan Maarten bij de ploeg houden”.