Jan Maarten Heideman en team Van Werven gaan definitief uit elkaar. De visie van het team past niet in de fase van de carrière van Heideman laat hij op de site van het team weten.

Een aantal weken terug kwam het bericht al naar buiten dat Van Werven en Heideman financieel niet bij elkaar konden komen. Nu is er een definitieve breuk tussen de twee partijen. Jan Maarten zegt het volgende over de breuk op de site van het team: “Het was een geweldig jaar en ik wil graag nog minimaal een jaar schaatsen, maar ik wil ook tijd maken voor mijn werk. Ik moet op zoek naar een nieuwe balans tussen topsport en werk.”

Manager Wilfred van Werven van het gelijknamige bedrijf vind het jammer dat Heideman niet meer voor de geel/groene brigade uit komt. “Jan Maarten komt uit Oldebroek, vlak bij het kantoor van Van Werven. Hij hoort eigenlijk bij ons te rijden, dat hebben we altijd gezegd.” Tot een verlenging van de verbintenis komt het helaas niet.

Heideman eindigde dit seizoen drie keer op het podium maar wist niet een keer te winnen. Wel is hij nog steeds recordhouder met 74 overwinningen.