Op 3 en 4 mei wordt in Heerde de Holland Cup verreden. Een skeelerwedstrijd op de spectaculaire tweehonderd meter piste meetellend voor de internationale hoog aangeschreven Europa Cup.

Voor de zesde maal op rij organiseert de skeelervereniging SKOV in Heerde dit internationale skeelerevenement. Traditioneel wordt het toernooi opgedeeld in een sprintklassement en een lange afstanden klassement. Op de sprint zullen naar verwachting o.a. de gebroeders Mulder aan de start verschijnen. Voor de Olympische medaillewinnaars op de vijfhonderd meter geldt Heerde als hun thuisbaan. Naast de Mulders zijn er ook vaak vele internationale toppers zoals de Belg Bart Swings, die het toernooi op de lange afstanden al meerdere malen won.

Europa Cup

Heerde maakt onderdeel uit van de internationale Europa Cup. Een reeks wedstrijden gereden op baan- en wegparkoersen. De Europe Cup bestaat uit een reeks van elf wedstrijden. De eerste wedstrijd wordt verreden in het Italiaanse Bologna. De laatste wedstrijd in de Europe Cup staat gepland in het Deense Slagelse.Tijdens alle wedstrijden wordt er vrijwel gestreden in alle leeftijdscategorieën.

Meer informatie

Wedstrijden Europa Cup 2014:

Bologna
Trois Piste
Grosse Gerau
Heerde
Mechelen
Gera
Szeged
Worgl
Canto Bellusco
Zandvoorde
Slagelse