De skeelerclub Oost-Veluwe uit Heerde wil een nieuwe skeelerpiste. De huidige baan voldoet niet meer aan de internationale reglementen om grote wedstrijden te mogen organiseren.

Heerde is al jaren het skeelermekka van Nederland. In de voorbije jaren werden er Europese kampioenschappen voor zowel de jeugd als de senioren verreden en behaalde Nederland met o.a. Ronald Mulder en Manon Kamminga mooie successen. Hier lijkt echter nu een eind aan te komen, want de baan voldoet niet meer een de juiste internationale eisen.

De skeelerclub heeft dan ook plannen om een nieuwe skeelerbaan te bouwen en weer de aansluiting te vinden bij andere locaties in Nederland. O.a. in Almere, waar dit seizoen het EK voor senioren werd verreden, ligt een baan die aan de internationale eisen voldoet.

De nieuwe baan kost meer dan een half miljoen euro volgens de vereniging. Men hoopt dan ook op 250.00 euro subsidie van de gemeente en denkt zelf 100.000  eurote kunnen bijdragen. Ook bij de provincie is geïnformeerd over een bijdrage.