Floor van den Brandt en Bauke Wiersma hebben in Almaar de Holland Cup Pure Sprint op hun naam geschreven. Beide sprinters wisten alle drie de afstanden te winnen.

Om het sprinten in Nederland te promoten werd er dit weekend in Alkmaar de Holland Cup Pure Sprint verreden. Naast de vijfhonderd meter kwamen de sprinters ook in actie op de honderd- en driehonderd meter.

Bij de dames bleek Floor van den Brandt een klasse apart. Ze won alle afstanden en reed bovendien twee baanrecords. Op de honderd meter kwam ze tot een tijd van 10,64. De Driehonderd meter werkte ze af in 25,74 en met een tijd van 40,13 op de vijfhonderd meter wist ze net niet onder de veertig seconden te duiken. Leslie Koen wist bij de dames beslag te leggen op de tweede plaats, derde werd Moniek Klijnstra.

Bij de heren bleek Bauke Wiersma de beste sprinter van het deelnemersveld. Op de honderd meter reed hij een tijd van 9,98 en was daarmee de enge schaatser onder de tien seconden. Op de driehonderd meter liet hij de klok stilstaan op 24,15. De vijfhonderd meter ging in 37,66. Tweede in het klassement werd Menno Kramer, de derde plaats ging naar Tibor Arends.

Uitslag Heren Uitslag Dames