In een nieuw baanrecord van 1.44,58 heeft de Amerikaan Brian Hansen de Essent ISU World Cup wedstrijd over vijftienhonderd meter in Inzell gewonnen. Hansen klopte Morrison en Verweij.

Brian Hansen is de verrassende winnaar van de World Cup over vijftienhonderd meter in Inzell. De Amerikaan reed een bijzonder sterke race en reed zelfs een nieuw baanrecord. Het verschil met de nummer twee was behoorlijk groot. De Canadees Morrrison gaf namelijk 0,70 seconden toe. Koen Verweij op plaats drie moest met een tijd van 1.45,68 zelfs meer dan een seconde toegeven op de Amerikaan.

Verweij won in de laatste rit wel van zijn directe opponent Davis, maar kon net als al eerder dit seizoen niet automatisch rekenen op de afstand zege. Davis werd net achter Verweij vierde. Kjeld Nuis, Mark Tuitert, Rhian Ket en Stefan Groothuis finishten op de zesde, zevende, negende en elfde plaats.

In het klassement behoudt Davis de leiding met 326 punten, maar het verschil met de nummer 2 is slechts zes punten. Ook de nummer twee en drie in het klassement, Brodka en Yuskov, staan niet ver met 281 en 280 punten.

Klassementen & Uitslagen