Rob Hadders en Carla Zielman hebben de eerste wedstrijd in de natuurijs Grand Prix op hun naam geschreven. Hadders bleek de snelste in een grote kopgroep, Zielman won de massasprint.
 
De wedstrijd bij de heren kende in eerste instantie een relatief rustig verloop. Kopgroepen ontstonden, maar waren ook vaak snel weer teniet gedaan. Tot diep in de finale. Met nog iets meer dan twee ronden te rijden konden zich toch enkele schaatsers zich los maken van het peloton. In de ronden daarna tot de finale sloten steeds meer rijders aan. SOS Kinderdopen was erg goed vertegenwoordigd en hield het tempo in de  kopgroep met Douwe de Vries hoog. In de sprint bleek uiteindelijk Rob Hadders de snelste. Voor Bob de Vries en Jorrit Bergsma.
 
Ook de wedstrijd bij de dames kende een onrustig verloop met vaak de ploeg van MK Basics in de aanval. Toch monde de wedstrijd bij de dames uit op een massasprint. Carla Zielman bleek uiteindelijk de snelste, Mariska Huisman en Foske Tamar van der Wal
 
Uitslagen Over een week staat de tweede Grand Prix wedstrijd op het programma. Eveneens op de Weissensee wordt dan de Alternatieve Elfstedentocht verreden.