Rob Hadders en Mireile Reitsma staan met nog één wedstrijd te gaan aan de leiding in het klassement van de Super Prestige. Hadders won de wedstrijd over 70 kilometer en met zijn ploeg domineerde hij de ploegentijdrit.
 
Rob Hadders heeft vandaag zeer goede zaken gedaan in de Super Prestige. In de marathon over 70 kilometer meter greep hij de zege. Hadders werd tweede in de sprint, maar de winnaar Gary Hekman was al gediskwalificeerd waardoor nHadders als winnaar werd aangewezen. Hekman kreeg van de jury al snel in de wedstrijd de opdracht om de race te verlaten, maar Hekman gaf hieraan geen gehoor. Hekman had geen enkelsokjes aan en dat behoort tot verplichte schaatskleding. De jury kreeg Hekman niet uit de wedstrijd. Yep Kramer, ploegleider van Hekman, was niet te spreken over de diskwalificatie. “Heel veel rijden met ontblote enkels, de jury meet met twee maten”.  Wat de gevolgen voor Hekman zijn is nog onduidelijk. Hekman reed later wel gewoon in de ploegentijdrit voor zijn ploeg. Jochem Uithoven werd tweede in de sprint, Pieter Jan van Eck derde. De ploeg van SOS Kinderdorpen won met overmacht de ploegentijdrit.
 
Bij de dames won Mariska Huisman de wedstrijd. Huisman maakte deel uit van een sterke kopgroep en verwees Mireille Reitsma naar de tweede plaats. Yvonne Spigt werd derde. De ploegentijdrit werd een prooi voor MKBasiscs en daardoor staat Mireille Reitsma aan de leiding in het klassement.
 
Uitslag