Dit weekend start de eerste landelijke baanwedstrijd voor de jeugd op de skeelerpiste in Almere. De voorinschrijving beloofd een goede opkomst en een behoorlijke toename van het aantal deelnemers ten opzichte van vorig jaar.

Vorig jaar namen tijdens de eerste landelijke baan voor jeugd in Staphorst 167 skeeleraars deel. Een jaar eerder in het seizoen 2012 waren dat 166 deelnemers. Bij de voorinschrijving voor de wedstrijd in Almere staan al meer dan 200 deelnemers op de lijst en aanmeldingen stromen nog steeds binnen.

Arjan Smit van de KNSB toont zich zeer tevreden. “Natuurlijk is het mooi dat er zo veel animo voor de wedstrijd is. Het is natuurlijk mooi om een groot deelnemersveld te hebben en bovendien is de groei een positief signaal”.

Hoeveel deelnemers er zaterdag aan de start zullen staan zal nog moeten blijken. Verwacht mag worden dat de meeste voor ingeschreven rijders aan de start zullen staan en de kans dat er op de dag zelf nog een x-aantal skeeleraars aanmeld is zeker.

De pupillen 1, kadetten en junioren B rijden in Almere een driehonderd meter tijdrit, 500 meter series en een afvalkoers.