Christijn Groeneveld en Mariska Huisman hebben op het Veluwemeer de nationale titel op natuurijs in de wacht gesleept. Groeneveld kwam solo aan, Huisman won de sprint.
 
Bij de dames was tot een kilometer voor de finish een sterke groep ontsnapt uit het peloton. In deze groep o.a. Huisman, Van der Wal en De Vries. Uiteindelijk kwam het peloton toch weer terug en eindigde de wedstrijd op een massasprint. Huisman won deze sprint voor Van der Wal en Lissenberg-Bekkering.
 
Bij de heren leek de wedstrijd lange tijd niet open te willen breken, maar uiteindelijk gebeurde dat toch. Met nog dik vier ronden te gaan reden Christijn Groeneveld, Arjan Stroetinga en Jan van Loon weg uit het peloton. De drie kregen een mooie voorsprong al bleef het peloton niet ver weg. In de laatste ronde reed Groeneveld alleen weg uit de kopgroep en reed knap naar de zege. Arjan Stroetinga werd tweede nadat hij Van Loon had achtergelaten. Van Loon werd uiteindelijk nog achterhaald door het peloton waardoor Bergsma derde werd.