Aanstaande zondag staat de laatste wedstrijd in de natuurijs grandprix op de marathonkalender. De weersomstandigheden zijn niet optimaal, maar omstandigheden zijn goed genoeg voor het verrijden van de finale.

De marathonrijders kijken in deze dagen veelvuldig naar het weerbericht. Ditmaal niet om te kijken of de temperaturen onder het vriespunt gaan, maar juist of het niet te warm wordt, te hard waait en te veel regent. Wind en regen zorgen voor slechte condities van het ijs en brengt het doorgaan van de wedstrijd zondag in gevaar. Op dit moment lijken de condities in Biddinghuizen echter prima en is de baan gewoon open. De kwaliteit van het ijs is wel eens beter geweest, maar er ligt ijs. De verwachting is dat zaterdag een rustige dag wordt wat betreft het weer en dat is zeer positief voor zondag.

Marathoncoördinator Breedijk: “We hebben intensief contact met Flevonice en niets is zo veranderlijk als het weer natuurlijk, maar op het moment ziet het er gewoon goed uit. Zondag gaat het door”. Twee weken geleden werd de wedstrijd afgelast wegens de slechte omstandigheden.

Programma:

De dames starten om 8.30 uur voor een wedstrijd over 60 kilometer, de heren beginnen om 10.30 uur aan hun race over 80 kilometer. Deze wedstrijd geldt dan ook meteen als finale van de KPN Grand Prix. Jouke Hoogeveen en Mariska Huisman gaan aan de leiding in het klassement.