De Olympisch kampioen op de tien kilometer Jorrit Bergsma zal aanstaande donderdag van start gaan in de finale van de KPN Marathon Cup in het Olympisch stadion.

Vanavond is Jorrit Bergsma met de complete Nederlandse ploeg geland in Nederland en gehuldigd in Assen. Donderdag staat voor Bergsma echter al weer de volgende wedstrijd op het programma, de finale van de KPN Marathon Cup in Amsterdam. Bergsma: “Ik heb echt zin om weer een marathon te rijden.”

Bergsma werd groot in het marathonschaatsen en heeft tijdens zijn Olympische traject richting Sotsji altijd zoveel mogelijk marathons gereden. Ook dit jaar in de aanloop naar de Spelen. Daar gaat de Olympisch kampioen nu ook mee door. Aanstaande donderdag verschijnt hij met zijn complete ploeg aan de start van de finale van de KPN Marathon Cup. Daarna zal hij de restende wedstrijden in de World Cup rijden in Inzell en Heerenveen.

Bergsma zal in Amsterdam niet de enige Olympiër zijn die aan de start verschijnt van de marathon. Ook zijn ploeggenoot en medaillewinnaar Bob de Jong staat aan de startlijn. Ook Carien Kleibeuker, winnares van een Olympische medaille op de vijf kilometer, is naar alle waarschijnlijkheid present.