Michel Mulder heeft voor groot succes gezorgd tijdens het WK skeeleren in Italië. De sprinter won goud op de 500 meter. Manon Kamminga pakte op dezelfde afstand zilver.

Het zat er in, zeker na zijn derde plaats op de 200 meter. Dat het dan ook lukt is natuurlijk een ongekend succes. Na de wereldtitel van Erik Hulzebosch in 1992, die eigenlijk niet echt telt omdat de rest op rolschaatsen reed, heeft Nederland opnieuw een wereldkampioen.

Mulder doorstond in twee uur tijd vijf rondes van series, kwartfinales, halve finales tot finale op het natte wegdek in Italië. “Het was zwaar, maar ik kon scherp blijven. Dat het uiteindelijk is gelukt is een enorme bevrijding. Dit is mijn mooiste zege ooit”.

Bij de dames zorgde Manon Kamminga voor groot succes. Na haar derde plaats gister op de puntenkoers werd ze vandaag tweede op de 500 meter. De Italiaanse Zanetti won de titel.

Bij de junioren jongens snelde de lange Scheenstra naar het Brons.

De teller voor Nederland staat nu op zes. Vanavond worden ook nog de aflossingswedstrijden verreden. De Nederlandse heren plaatsten zich voor de finale.