De 28e Lentebloesemtocht is verreden met mooi skeelerweer en heerlijke gehaktballen. De oudste skeelertoertocht van Nederland vertrok rond 10.00 uur vanaf de skeelerbaan aan de Kommersweg, nadat eerst de toerkanjers van het afgelopen jaar waren gehuldigd in de kantine.

De tocht trok door de omgeving van Heerde met als centrale punt het dorpje Oene waar twee maal werd gestopt voor een pauze. Bijna honderd deelnemers namen deel aan deze mooie tocht die als gewoonlijk ook de start betekend van het nieuwe toerskeelerseizoen. Onderweg ook veel bloesem aan de bomen die de tocht nog meer de naam waar laat maken. Het weer was prima om te skeeleren en vanaf de start werd via Hoorn, Vorchten en Veessen voor de eerste keer Oene aangedaan waar bij de muziekkoepel werd gestopt voor de eerste verzorging, hierna ging de tocht verder via Zuuk en Epe weer naar Oene waar dit keer gestopt werd bij slager Ter Weele waar men klaar stond met een heel buffet met gehaktballen, voor iedereen was er een bal, en zelfs voor degene die er nog wel één luste had Slager ter Weele nog ballen over. Ieder jaar zijn er weer deelnemers die er van opkijken, een gehaktbal tijdens een sportprestatie, maar iedereen eet zijn bal op en gaat er weer lekker tegen aan.

Na de gehaktballen reden de rijders op de 40 kilometer weer naar Heerde en de rijders op de 60 kilometer gingen nog een stukje verder, via Emst ging het naar Nijbroek waar de laatste verzorgingsstop was, hierna ging de tocht weer via Oene terug naar Heerde waar de groep rond 14.00 uur aan kwam bij de skeelerbaan.