Het gewest Noord-Holland/Utrecht heeft de talentendag gewonnen. Zij lieten de junioren van Zuid-Holland en Drenthe achter zich.

Elk jaar wordt er aan het einde van het seizoen een talentendag georganiseerd in Utrecht. De beste junioren C uit Nederland strijden daar voor hun  gewest in vier categorieën.

Bij de dames C2 was Isa Jansen (NHU) de snelste over 500 meter. Josien van der Wal (NHU) werd tweede, de Drentse Tricia van der Weide nam het brons mee naar huis. Bij de meisjes C1 was Sanne Pfaff (NHU) de snelste gevolgd door Janet Beers (NHU) en Nienke Berghout (ZH)

Louis Hollaar (ZH) was de snelste bij de junioren C2 heren. Jim Dhore (DR) werd tweede voor Casper Donker (NHU). Jesse Stam (ZH) was de beste over 500 meter bij de C1 jongens. Janno Botman (NHU) werd tweede, Mick Kemper (NHU) eindigde op plaats drie.

Op de 1000 meter was Tricia van der Weide de rapste. Zij hield Jutta Leerdam (ZH) en Isa Jansen achter zich. Bij de junioren C1 meisjes was Nina Hogeveen (OV) de snelste in een nieuw pr van 1.28,95. Janet Beers werd net als op de 500 meter tweede, Sanne Pfaff moest nu genoegen nemen met de derde plaats.

Bij de jongens junioren C2 liet Louis Hollaar er geen gras over groeien. Hij wist ook de 1000 meter ruim te winnen voor Jeroen Steenbergen (DR) en Adne van Diest (ZH). De jongere ploeggenoot van Hollaar, Jesse Stam, evenaarde dat kunstje. Tweede op de 1000 meter werd Wessel Ubink (NHU) voor Janno Botman.

Uitslagen