De German Inline Cup, ’s wereld sterkste skeelercompetitie, gaat zondag van start. Aan de start vele wereldtoppers waaronder Bart Swings en Yann Guyader.
 
Het schaatsseizoen is nog maar net ten einde of het skeelerseizoen start al weer. De twee seizoenen lijken meer dan ooit in elkaar over te lopen, zeker internationaal. Dit komt vooral door het late tijdstip voor het WK Afstanden in Heerenveen. De German Inline Cup start traditioneel met de halve marathon van Berlijn. De marathon, die dwars door hartje Berlijn loopt, mag vele wereldtoppers verwelkomen.
 
De 32. Vattenfall Berliner Halbmarathon kende vorig jaar een fantastische winnaar met Yann Guyader. De Fransman wist de Belg Bart Swings op sluwe wijze te verschalken. De kans op een nieuwe tweestrijd in Berlijn lijkt mogelijk, maar wellicht niet realistisch. Guyader heeft zich goed voorbereid op dit skeelerseizoen in Colombia en liet in eerdere wedstrijden al zien goed in vorm te zijn. Bart Swings daarentegen reed het afgelopen weekend nog het WK Afstanden op de schaatsen en lijkt dus geen perfecte voorbereiding te hebben. De Duitse Mareike Thum won vorig jaar de wedstrijd bij de dames.
 
German Inline Cup 2012 1 april Berlijn 1 mei Frankfurt 2 juni Koblenz 19 augustus Berlijn 8 september Geisingen 14 oktober Keulen