Arie Koops, directeur sport van de KNSB, heeft de opstelling voor de kwartfinale van de ploegenachtervolging bekend gemaakt. Zowel bij de dames als bij de heren zijn er geen verrassingen.

Bij de heren verschijnen Jan Blokhuijsen, Sven Kramer en Koen Verweij aan de start. Olympisch kampioen op de tien kilometer Jorrit Bergsma staat reserve. Het team voor de kwartfinale rijdt het gehele seizoen al rond in deze formatie en wist alle overwinningen binnen te halen.

Ook bij de dames geen grote verrassing. Lotte van Beek, Jorien ter Mors en Ireen Wüst zullen de kwartfinale rijden. Marrit Leenstra staat reserve. Gezien de resultaten op de Spelen tot nu toe mag dit ook geen verrassing heten. Ter Mors, Wüst en Van Beek bezetten het podium op de 1500 meter afgelopen zondag, Leenstra werd op ruime afstand vierde.

Jorien ter Mors kent een druk programma morgen. Zij zal om half vier op de ploegenachtervolging verschijnen om vervolgens twee uur later de halve finale 1000 meter rijden op de shorttrackbaan.

Morgen staan de kwartfinales op het programma, de heren zullen morgen ook al de halve finale rijden. Voor de dames is deze op zaterdag. Ook zullen beide teams dan de finales rijden indien zij deze halen.