Annouk van der Weijden gaat definitief naar Sotsji. De rijdster van Project 2018 hoeft geen skate-off te rijden tegen Yvonne Nauta om plaatsing af te dwingen.

Tijdens het KKT was Van der Weijden als derde geëindigd, Yvonne Nauta vierde. Op basis daarvan was Van der Weijden al geplaatst, maar door de wissel tussen Nauta en Linda de Vries kreeg de 3000 meter nog een staartje.

De geschillencommissie heeft besloten om de dames geen skate-off te laten rijden. Van der Weijden kan zich nu voorbereiden op de Spelen. Voor Yvonne Nauta wacht eerst nog het Europees kampioenschap allround in Hamar dit weekend.

Nauta kwam op de 3000 meter tijdens het KNSB Kwalificatie Toernooi drie honderdsten van een seconde tekort voor plaatsing op deze afstand. Zij mocht dezelfde dag nog overrijden door de wissel met Linda de Vries. Nauta hoorde voorrang te krijgen maar kreeg deze niet. De Vries kreeg een diskwalificatie achter haar naam. Nauta besloot in overleg met haar coach Marianne Timmer om geen gebruik te maken van het recht dat zij had om over te rijden.

Nauta mag op de Olympische Spelen nog wel de 5000 meter rijden. Hiervoor kwalificeerde zij zich met de derde tijd tijdens het KKT.