De KNSB heeft besloten om geen Nederlands kampioenschap weg meer te organiseren in de skeeleren. Het onderdeel kreeg nooit de juiste aandacht van de KNSB en de rijders.
 
Sinds 2008 stond er een Nederlands kampioenschap op de skeeleragenda. In 2013 zal dat niet meer zo zijn. In de tussenjaren wist het toernooi nooit aan status te winnen en lieten de KNSB en de rijders het toernooi links liggen. Dat kwam voornamelijk door de vreemde parkoersen die NK-onwaardig waren. DE KNSB wil daarom het toernooi, dat meestal over twee dagen plaatsvond, niet meer onganiseren.
 
Vreemd
Toch lijkt het vreemd dat de KNSB juist in een jaar waar het EK in Nederland wordt verreden tot deze keuze komt. Op het EK zal er op de weg gereden worden en dus een goed parcours gevonden moeten worden om dit te organiseren. Ook goed dus voor een NK, wat meteen kan dienen als selectiewedstrijd voor het EK.  Voorzitter Reurink voorziet echter geen reden om dit toernooi te organiseren. “Wie goed uit de voeten kan op de baan, kan dat doorgaans ook op de wegonderdelen.” Een rijder als Gary Hekman zal het hier ongetwijfeld niet mee eens zijn. Hekman rijdt nauwelijks op de baan, maar werd wel derde op het WK tijdens de puntenkoers
 
De KNSB hoopt de gehele wedstrijdkalender de publiceren voor de jaarwisseling.