Marathon Breda in cijfers:

Een overwinning voor de Fransman Alexis Contin (won al twee marathonwedstrijden in zijn schaatscarrière en rijdt voor team BAM-Univé) in Breda op zaterdag 21 december zou bijna passend zijn. Op de erelijst van zeges in de topdivisie op deze kunstijsbaan domineren niet alleen buitenlanders, maar staat ook een Fransman bovenaan: Cedric Michaud.

Michaud won hier vier van de 14 wedstrijden. De Amerikaan KC Boutiette deelt met twee overwinningen de tweede plaats met Arjan Stroetinga. Met het naar Nederland halen van eerst Boutiette en later Michaud maakte Erik Hulzebosch het zijn Nederlandse concurrenten zwaar. Boutiette reed daarna ook nog voor andere Nederlandse teams. Beide schaatsers waren zeer succesvol in de zesdaagses, die ook Breda aandeden en er ook nogal eens startten. Zo won Michaud er in 2002, 2005 en 2006 en Boutiette in 2003 en 2004. Zes schaatsers wonnen in Breda één keer: Ingmar Berga, Jorrit Bergsma, Christijn Groeneveld, Rob Hadders, Jan van Oosterom en Bob de Vries.

Bij de dames delen Mariska Huisman en Foske Tamar van der Wal met twee  zeges de eerste plaats op de erelijst met twee zeges. Ook de Amerikaanse Chris Witty won er één keer.

Dit artikel is gebaseerd op de  gegevens van marathonstatisticus Foppe de Vries uit Buitenpost.