De Belg Frank Fiers, die vorig jaar stopte met zijn actieve carrière als skeeleraar, wordt begeleider bij de nieuwe marathonploeg van marathonschaatsteam Brabant.
Fiers werd Europees kampioen snelrolschaatsen in 1994 in Pamplona, won negentien Belgische titels op inline skates en is nog steeds houder van het in 2005 in Groningen gereden werelduurrecord skeeleren. Hij zette zijn eerste schaatspassen pas op 33-jarige leeftijd en schaatste in het seizoen 2007- 2008 wereldbeker wedstrijden 5km in de B-groep en schaatste 5 seizoenen marathons in de eerste divisie.
 
Meerdere functies
Fiers zal meerdere functies binnen het team gaan vervullen. Hij zal in de eerste plaats assistent ploegleider worden naast Koen Lankhaar, die niet bij alle wedstrijden aanwezig kan zijn vanwege zijn gezin.
 
"We hebben in Fiers een fantastische begeleider gevonden, die zowel mede-ploegleider, masseur, verzorger, trainer en mental coach wordtā€¯, aldus het management van Team Brabant. Fiers heeft door zijn lange actieve carrière heel veel ervaring met de wedstrijdsport en alles daar om heen. Hij heeft tevens al 17 jaar ervaring als trainer op clubniveau in Eeklo en 6 jaar als masseur.
 
Fiers wil graag zijn beroep maken van de allround begeleiding van sporters en zet hiermee een eerste stap in die richting. Zijn droom is het begeleiden van topsporters en zijn kennis en ervaring hierover te delen.
http://www.marathonschaatsteambrabant.dse.nl/