Zaterdag wordt alweer de finale verreden van de KPN Inline Cup in Rijssen. Vele toppers zullen niet aanwezig zijn, want de wedstrijd staat tegelijk gepland met het WK skeeleren in Italië.
 
Een ongelukkige planning heeft de finale van de KPN Inline Cup beroofd van de Nederlandse topskeeleraars. Aanstaande donderdag start namelijk het WK in Italië, twee dagen voor de finale van de KPN Inline Cup.
 
De eerste twee rijders uit het klassement bij de mannen zullen niet aan de start komen in Rijssen. Leider Crispijn Ariëns is al zeker van de eindoverwinning in het klassement. Niels Mesu, de nummer twee in het klassement, is ook in Italië en kan nog achterhaald worden door Rick Smit en eventueel ook Willem Hut. Mesu heeft 11 punten meer dan de nummer drie Smit en dat lijkt niet genoeg om zijn tweede plaats vast te houden. Op de nummer vier Willem Hut is de marge bijna 35 punten. Ook de nummer zes in het klassement Gary Hekman zal afwezig zijn.
 
Bij de vrouwen missen maarliefst vier rijdsters uit de top tien van het klassement. Te weten Elma de Vries, Manon Kamminga, Irene Schouten en Lisanne Buurman. De top drie is met Hilde Goovaerts, Margo van de Merwe en Jessica Gaudesaboos wel aanwezig. Goovaerts is al zeker van de eindoverwinning.