Ewen Fernandez en Justine Halbout hebben de eerste etappe in de Coupe de France op hun naam geschreven. Vooral Fernandez maakte indruk door in zijn eentje de sterke EOSkates-ploeg te verslaan.

In Frankrijk is de nationale marathoncompetitie dit weekend weer begonnen. In Vannes reden de Fransen hun eerste wedstrijd over een ronde van 3,8 kilometer. De omstandigheden waren lastig door de wisselende weersomstandigheden. De wedstrijd bij de heren kwam al vroeg in een plooi door een vroege aanval van Fernandez. De Fransman van Powerslide kreeg Yann Guyader, Nolan Beddiaf en Raphaël Planelles mee. Drie rijders uit de sterke formatie van EOSkates. Een onmogelijke opgave op het eerste gezicht voor Fernandez om de wedstrijd winnend af te sluiten, maar hij slaagde er toch in. In een spannende sprint met Yann Guyader pakte hij de overwinning.

De sterke Fernandez stond nog maar net op skeelers na een langs schaatsseizoen. De Fransman nam deel aan de Olympische Spelen waar hij o.a. deelnam aan de ploegenachtervolging.

De dames starten een minuut na de heren op het parcours in Vannes. Gedurende de wedstrijd vielen er enkele aanvalspogingen te noteren, maar niemand wist definitief een gat te slaan. In de finale bleek Justine Halbout de rapste voor Juliette Pouydebat en Charlotte Laurent.