Olga Fatkulina en Denis Yuskov laten tijdens de Russische kampioenschappen in Sotsji goede vorm zien. Beide schaatsers wonnen al twee afstanden.

Fatkulina won tijdens de kampioenschappen al de vijfhonderd meter en de duizend meter. Op de vijfhonderd meter liet ze een tijd van 38,12 noteren als snelste tijd. Op de kortste sprintafstand werden Malysheva en Golikova respectievelijk tweede en derde. Op de duizend meter liet Fatkulina in een tijd van 1.15,97 Skokova en Shikova achter zich. De drie kilometer werd een prooi voor Olga Graf in een tijd van 4.09,46.

Bij de heren lijkt Denis Yuskov zijn Olympische vorm te benaderen. De Rus won de vijftien honderd meter en vijf kilometer met groots machtsvertoon. Op de vijftienhonderd meter noteerde de Rus een tijd van 1.45,85 en reed daarmee een nieuw baanrecord. Yuskov reed zijn tijd van vorig jaar, waarmee hij wereldkampioen werd in Sotsji, uit de boeken. Ivan Skobrev werd tweede, Aleksej Yesin derde. Ook de vijf kilometer werd een prooi voor Yuskov. Yuskov noteerde een tijd van 6.18,89 en liet de concurrentie ver achter zich. Mumyancev werd tweede in 6.23,66. Skobrev, waar toch meer van mag worden verwacht, werd derde in 6.24,11.

De vijfhonderd meter in Rusland werd een prooi voor Dmitrij Lobkov. Lokkov won beide omlopen. De tijden die hij liet noteren waren 35,04 en 35,26. Tweede in het klassement werd Aleksej Yesin en derde Artem Kuzneczov.

Uitslag