Janneke Ensing heeft tijdens de marathon in Enschede een dubbelslag geslagen. Ensing won de wedstrijd en nam het oranje leiderspak over van Mariska Huisman. Ingmar Berga won de wedstrijd bij de heren na de declassering van Ariëns.

Na 12 wedstrijden heeft Janneke Ensing de leiding in het klassement van de KPN Marathon Cup weer overgenomen. Aan het begin van het seizoen ging Ensing al lange tijd aan de leiding, maar raakte die positie enkele weken geleden kwijt aan de snelle Mariska Huisman. In de wedstrijd had Ensing haar achterstand in het klassement al om weten te buigen in een voorsprong en in de eindsprint wist de rijdster uit Gieten haar leidende positie verder uit te breiden. In de sprint werd Mariska Huisman tweede voor haar ploeggenote Lisa van der Geest.

Crispijn Ariens

Ariëns gedeclasseerd

Bij de heren leek de ploeg van A-ware/Fonterra zijn eerste zege van het seizoen te boeken met Crispijn Ariëns. In de sprint van een chaotische finale was Ariëns de snelste. Na beraad van de jury werd de wereldkampioen skeeleren op de marathon echter teruggezet, omdat hij onreglementair gehandeld zou hebben in de laatste ronde. Door de declassering van Ariens greep Ingmar Berga de overwinning. Frank Vreugdenhil werd tweede en Arjan Stroetinga derde.

Gedurende de wedstrijd waren er vele kopgroepen en diep in de finale reed een groep toch nog definitief weg uit het peloton. Het sprintende peloton met o.a. Stroetinga en Hekman sloot pas op de bel aan bij de kopgroep, maar kon niet meer meedoen voor de zege. De eerste drie, in eerste instantie nog met Ariëns, maakten deel uit van de kopgroep. Na de declassering van Ariens stond Stroetinga als enige rijder die vanuit het peloton kwam op het podium.

Bob de Vries behoudt de leiding in het klassement.

Thom van Beek

Thom van Beek pakt vijfde

De sterke Thom van Beek heeft in Enschede al weer zijn vijfde zege van het seizoen geboekt. De rijder van Groenehartsport.nl was in de eindsprint de snelste voor Luc ter Haar en Evert Hoolwerf. Na zijn zege vorige week in Breda tussen de A-rijders, zijn zege vandaag en zijn leidende positie in het klassement is Van Beek aanstaande zondag in Dronten de te kloppen man in de Eerste Divisie.

Uitslagen