Janneke Ensing verlaat de marathonploeg van Lasaulec en voegt zich bij de nieuwe ploeg van Danielle Bekkering. De 40-jarige Bekkering zet momenteel een nieuwe ploeg op met naast Ensing en haarzelf ook talenten Vera Otten, Loes Adegeest en Luna Jonkers.

Ensing laat er geen twijfel over bestaan: “Voor mij is fietsen de belangrijkste sport, maar het marathonschaatsen is zo leuk, dat blijf ik er heel graag bij doen.” Vorig jaar zette Ensing het marathonschaatsen wat op een lager pitje en gebruikte ze de wintermaanden vooral als voorbereiding op het wielerseizoen. Ensing fietst dit seizoen voor de Italiaanse ploeg Alé Ciponline en maakte in diverse wedstrijden al veel indruk. Vorig jaar werd ze bovendien tweede tijdens de Nederlandse kampioenschappen op de weg.

Hoewel Ensing vorig jaar weinig schaatste won ze toch een wedstrijd. Het aankomende winterseizoen is de kans groot dat ze weer een deel van de wedstrijden over slaat. “Hoeveel ik ga rijden weet ik nu gewoon nog niet, dat is vooral afhankelijk van het wielrennen en de trainingskampen”, aldus Ensing.

Bekkering heeft voor haar nieuwe ploeg nog geen hoofdsponsor gevonden. De ploeg heet, tot er een hoofdsponsor is gevonden, Team 17/18.