Klassementleidster Janneke Ensing slaat dit seizoen de wedstrijden aan de Weissensee over. Ensing is druk met haar studie, bezig om te verhuizen en vol in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Janneke Ensing is dit seizoen definitief doorgebroken in het marathonschaatsen. De marathonrijdster uit Gieten won meerdere wedstrijden en gaat momenteel aan de leiding in de KPN Cup. In deze KPN Cup is ze in een spannende strijd verwikkeld met Mariska Huisman.

Ensing zal echter niet aan de start verschijnen in de wedstrijden op de Weissensee. De 27-jarige schaatsster heeft enkele belangrijke tentamens en zit momenteel midden in een verhuizing. “Ik wil mijn huisje klaar hebben voordat het wielerseizoen begint. Daarnaast heb ik ook belangrijke tentamens die ik niet mag missen. Het lukt dit jaar gewoon niet om naar de Weissensee te gaan en dat vind ik heel erg jammer.”

KPN Marathon Cup

Het ziet er naar uit dat Ensing in de laatste twee wedstrijden haar oranje leiderspak vol kan gaan verdedigen. Eerder dit seizoen was er nog sprake van dat dit niet kon, omdat ze verplichtingen heeft met haar fietsploeg. Ensing: “Als de wedstrijd in Heerenveen is ben ik net terug van een trainingskamp en omdat de finale nu is verplaatst kan ik wel rijden. De wedstrijd was in eerste instantie tegelijk met Omloop het Volk”.

In het klassement staat Ensing 6,2 punten voor op Huisman met nog twee wedstrijden te rijden.