Op de ijsbaan in Hoorn hebben duizenden mensen op emotionele wijze afscheid genomen van Sjoerd Huisman. De afscheidsceremonie was indrukwekkend en emotioneel.

SjoerdOp grootste wijze is Sjoerd Huisman vandaag herdacht. De marathonschaatser en skeeleraar overleed afgelopen maandag plotseling aan een hartaanval. Op de ijsbaan de Westfries herdachten vanavond duizenden mensen onder wie de familie, vrienden en schaatsvrienden de zo plots overleden Huisman.

Tijdens de ceremonie, waar duizenden mensen bij aanwezig waren, bleek nog maar eens hoe geliefd de van origine Andijker was. Het afscheid werd er daardoor niet minder emotioneel om. Tijdens de ceremonie kwamen veel sprekers aan bod waaronder de broer en zus van Sjoerd. Ook zijn ploeggenoten kwamen aan het woord en spraken emotioneel over hun verloren kameraad. Ook het lied van Erik Hulzebosch bracht veel emoties teweeg.

Morgen, 4 januari, wordt Sjoerd in besloten kring begraven. Het NK dat gepland staat op 5 januari zal doorgang vinden. Voor alle wedstrijden wordt een minuut stilte gehouden en tijdens de loze ronde van de Top Divisie zal zijn ploeg voorop rijden.