Arjan Elferink, Anne Tauber en Rudi Groenendal hebben in Heerenveen de voorlaatste marathon in de Noord Oost marathon competitie gewonnen.

In Heerenveen werd gister de voorlaatste marathon in de Noord Oost competitie verreden. De negende wedstrijd in deze competitie werd gewonnen door Arjan Elferink. Elferink troefde in de laatste ronde zijn vluchtgenoot Marco Hagendoorn af. Hagendoorn werd tweede. Op de derde plaats finishte Sjoerd Kleinhuis. Kleinhuis bleef het sprintende peloton net voor. In het klassement gaat Jorrit van de kant aan de leiding.

Bij de dames won Anne Tauber haar derde wedstrijd van het seizoen. Tauber was na vijftig ronden de snelste dame in de eindsprint. Als tweede finishte Merel Bosma, derde werd Hendrika Sinnema. In het klassement gaat Merel Bosma met drie overwinningen aan de leiding. Bosma is met nog een wedstrijd te gaan zeker van de eindoverwinning in het klassement.

Bij de masters won Rudi Groenendal zijn derde wedstrijd van het seizoen. Groenendal bleek de snelste in een grote kopgroep van tien masters. In de sprint van de kopgroep troefde Groenendal Albert Bakker en Arno Broekhuis af. Bakker behoudt de leiding in het klassement en heeft 31,1 punten voorsprong op de nummer twee Groenendal met nog een wedstrijd te gaan.

Uitslagen