Arjan Elferink en Merel Bosma hebben de vijfde regio Noord-Oost marathon gewonnen. Elferink won de sprint van een kopgroep, Bosma deed dit in de massasprint.

De wedstrijd bij de dames was er een zonder serieuze ontsnappingen. Meer dan twintig meter voorsprong werd er niet gepakt en er werd kop over kop naar de finish gereden. Hierin bleek Merel Bosma de snelste. Berber Vonk kwam nog dichtbij maar moest genoegen nemen met plaats twee. Nynke Pellikaan werd derde. Het was voor Bosma de tweede zege op rij,  hierdoor verstevigt zij haar leidende positie in het klassement.

Bij de C1 was het een groep van vijf die uiteindelijk een ronde wist te pakken. Na een aanval van Arjan Elferink kreeg hij aanvankelijk een man mee. Een achtervolgende groep van vijf kwam hierbij en uiteindelijk moesten er nog twee man vanaf, waardoor er vijf overbleven. Elferink zat met nog anderhalve ronde te gaan achter Johannes de Groot, de man die al twee overwinningen op zijn naam zette dit jaar. Op 500 meter voor de finish plaatste Elferink zijn aanval en moest Johannes de Groot in de tegenaanval. Hierin kwam hij tekort en zo schreef Elferink de wedstrijd in Heerenveen op zijn naam. Ook voor hem betekende dit zijn tweede overwinning. Jos Bouw werd derde op het snelle ijs van Thialf. Roel Strijker en Marco van der Tuin waren de andere heren in de kopgroep.

In het klassement gaat Jorrit van de Kant nog aan de leiding, Johannes de Groot nadert hem op 2,8 punten.

Bij de Masters 2 was er nog een valpartij met ernstige gevolgen. Willem Hoolwerf uit Eemdijk kwam ten val en kwam bij de eerste hulp in Amersfoort terecht. Daar bleek dat hij een nekwervel heeft gebroken en een ingescheurde nekwervel heeft.Vanmiddag wordt bekend of hij geopereerd moet worden.

Bij de C2 wist Peter Tuinier te winnen, Piet Hijlkema won bij de Masters 1 en Eduard Vunderink schreef de wedstrijd bij de Masters 2 op zijn naam

Uitslagen