Niet Portugal, maar Duitsland zal deze zomer het EK skeeleren organiseren. Het EK wordt gehouden op de supersnelle en overdekte piste in het Zuid-Duitse Geisingen.

Niet voor het eerst in de skeelergeschiedenis wordt dit jaar het EK skeeleren ergens anders georganiseerd dan in eerste instantie gepland. Dit jaar had Portugal de eer om de Europese titelstrijd te organiseren, maar gaf het toernooi toch terug. Duitsland is met Geisingen echter een goede vervanger.

De piste in Geisingen is de laatste jaren uitgegroeid tot misschien wel de snelste piste ter wereld. De baan heeft een Vesmaco ondergrond en is bovendien volledig overdekt. Het weer heeft dus geen enkele invloed op de baan waardoor de omstandigheden altijd goed zijn. In het verleden reden de kadetten en junioren al eens een EK in Geisingen, maar de senioren nog nooit. Wel werden er al meerdere World Cup wedstrijden georganiseerd. Geisingen is tevens de thuishaven van veel internationale skeelertoppers.

Naast de Arena in Geisingen ligt een snel en mooi wegparcours, speciaal neergelegd om te skeeleren. Het wegtoernooi zal daar worden verreden. De marathon vindt plaats op de laatste dag van het toernooi.

Het EK begint op 28 juli en zal eindigen op 3 augustus.