De kans lijkt groot dat het EK Skeeleren volgend jaar in Nederland plaats zal vinden. Vorig jaar werd het EK skeeleren ook al in Nederland georganiseerd.
 
De kans lijkt zeer groot dat Nederland volgend jaar het EK skeeleren gaat organiseren. Nederland heeft zich kandidaat gesteld en de KNSB zoekt momenteel uit of er organisaties bereid zijn het EK mee te organiseren. Dit lijkt echter geen probleem.
 
Nederland organiseerde de laatste tien jaar tweemaal eerder succesvol een EK voor senioren. Ook werd er al twee keer een toernooi voor de jeugd gehouden.  Andere Europese landen lijken veel meer moeite te hebben om een dergelijk groot toernooi te organiseren gezien het feit dat al meerdere EK’s teruggegeven werden aan de Europese bond, omdat er niet voldoende financiële middelen waren.
 
In tegenstelling tot andere Europee landen lijkt Nederland echter te popelen om dergelijke toernooien te organiseren en de KNSB lijkt de plaatsen voor het uit kiezen te hebben. Op een EK worden drie onderdelen verreden. De piste, de weg en de marathon. Mits de afstand tussen de verschillende locaties niet erg groot is, kunnen de verschillende onderdelen in drie verschillende plaatsen verreden worden.
Medemblik, Nijeveen en Almere worden genoemd al mogelijke plaatsen waar het EK zal plaatsvinden. Almere lijkt op voorhand, voor het onderdeel piste, de grootste kandidaat. De nieuwe piste voldoet, zeker na een nog aan te brengen Vesmaco-toplaag, aan alle internationale eisen.