De KNSB heeft vandaag de Nederlandse ploeg voor het Europees kampioenschap in Hongarije bekendgemaakt. Opvallend is de kleine delegatie bij de dames.
 
Slechts drie senioren dames gaan naar het EK in Hongarije. Dat zijn Elma de Vries, Bianca Roosenboom en Manon Kammimga. Niet erg verwonderlijk, want tijdens de Nederlandse kampioenschappen baan in Haulerwijk staken deze drie dames er met kop en schouders bovenuit
 
Bij de heren wel een voltallige selectie. Debutanten bij de mannen zijn Sander de Graaff, Ruurd Dijkstra en Niels Mesu. Waarschijnlijk zal De Graaff de sprintnummers voor zijn rekening nemen terwijl Dijkstra en Mesu meer thuis zijn op de lange afstanden. Michel Mulder, Mark Horsten en Crispijn Ariëns maken de selectie compleet en brengen de nodige ervaring mee.
Bij de junioren A heren mogen er zes naar Hongarije. Luc ter Haar, Lars Scheenstra, Gerco van Beek, Wim Dillen, Peter Groen en Antwan Tolhoek zullen aan de start verschijnen. Voor Tolhoek is het de eerste keer dat hij deel mag nemen aan het Europees kampioenschap.
 
Bij de junioren A dames gaan Annemarie Boer, Lisanne Buurman, Mandy Groot en Melissa de Boer naar het EK.
Annemarie Boer, Lisanne Buurman, Mandy Groot en Melissa de Boer. Laatstgenoemde is herstellende van een bovenbeenblessure. Zij liep deze op tijdens een warming-up met de Skate Off in Heerde.
 
De kadetten en junioren B zullen nog even moeten wachten. Na het Nederlands kampioenschap marathon krijgen zij te horen of zij geselecteerd zijn voor het EK. Het toernooi wordt gehouden van 23 juli tot en met 28 juli.