De selecties voor het Europees kampioenschap allround in Hamar en het WK Sprint in Nagano zijn bekend. Michel Mulder verdedigd in Japan zijn titel. Douwe de Vries maakt zijn debuut op het EK allround.

Ireen wustHet Essent ISU EK allround wordt verreden op 18 en 19 januari in het Noorse Hamar. Bij de vrouwen komen Yvonne Nauta, Ireen Wüst, Diane Valkenburg en Marije Joling in actie. Wüst doet zoals ze al in een eerder stadium heeft aangegeven dus gewoon mee in Hamar. Voor haar zijn internationale wedstrijden op hoog niveau de beste voorbereiding richting de Spelen in Sotsji. De mannenploeg in Hamar bestaat uit Koen Verweij, Douwe de Vries, Jan Blokhuijsen en Renz Rotteveel. Douwe de Vries maakt zijn debuut bij een groot internationaal allroundtoernooi. Sven Kramer laat het toernooi links liggen, omdat de wedstrijd niet in zijn voorbereiding past richting Sotsji.

Vorig jaar werden Ireen Wüst en Sven Kramer Europees kampioen allround

WK Sprint

Michel Mulder zal in Nagano zijn wereldtitel verdedigen. Mulder krijgt in Japan gezelschap van zijn broer Ronald en Kjeld Nuis. Bij de heren komen slechts drie Nederlanders aan de start. In Nagano bestaat de vrouwenploeg uit Margot Boer, Laurine van Riessen, Thijsje Oenema en Anice Das.

Michel Mulder en Heather Richardson werden vorig jaar in Calgary Wereldkampioen Sprint. Het WK sprint wordt verreden op 11 en 12 januari.