Voor marathonschaatser Johan Knol zit het seizoen er op. De rijder uit de ploeg van Primagaz/Telstar kampt al enige tijd met ontstoken amandelen en wordt in januari geopereerd.

Knol begon het seizoen met een sterk optreden in Amsterdam en enkele zeer sterke ritten op de vijf kilometer. De laatste tijd hersteld Knol echter moeilijk en onderzoek heeft uitgewezen dat zijn amandelen ontstoken zijn. Tegenover Schaatsen.nl geeft teammanager Edward van Dijk aan dat Knol dit seizoen niet meer in actie zal komen. “Na de operatie kan Knol waarschijnlijk al weer snel trainen. Maar tegen de tijd dat hij dan weer helemaal fit kan zijn, is het seizoen al voorbij. Daarom hebben we maar besloten dat Johan nu al een punt achter dit seizoen zet.”

Voor ploeggenoot Sam Boon houdt het wegvallen van Knol in dat hij altijd zal starten in de Top Divisie. Boon was de zesde man binnen de ploeg en zou via de Eerste Divisie langzaam de overstap maken naar het hoogste niveau. De rest van de ploeg bestaat uit Bart Mol, Frank Vreugdenhil, Simon Schouten en Ronald Kruijer.

Eerder dit seizoen werden de amandelen bij Peter Nauta ook al verwijderd.