Durk Fabriek komt dit schaatsseizoen niet meer in actie. De rijder uit de ploeg van A-ware/Fonterra kampt met een scheenbeenblessure en wordt volgende week geopereerd.

Voor Durk Fabriek zit het seizoen er op. De natuurijsspecialist heeft een hardnekkige scheenbeenblessure en wordt daar volgende week in Zwolle aan geopereerd. Een tegenslag voor Fabriek, want door de blessure mist hij de hele natuurijsperiode.

Durk Fabriek ReschenseeFabriek heeft zoals veel schaatsers te maken met het logesyndroom. Fabriek: “Bij mij is het de diepe achterste logesyndroom, de meeste schaatsers hebben last van de bovenste spier.” Fabriek kwakkelde het hele seizoen al met zijn vorm terwijl hij een bijzonder goede zomer had gedraaid. “Dat is natuurlijk ontzettend balen. Je denkt dat je er goed voor staat, maar dan lukt het op het ijs niet. Ik had geen controle over mijn schaatsen en dan ga je toch zoeken naar een oorzaak. De oorzaak is nu gevonden en dat zorgt ook weer voor opluchting. Ik weet nu wat het is en kan na 15 januari beginnen te werken aan mijn herstel. Mijn seizoen zit er echter wel meteen op en dat is wel heel zuur.”

De natuurijsspecialist kende vorig jaar een sterk seizoen op natuurijs en ging na de Alternatieve Elfstedentocht aan de leiding in het Grand Prix klassement. Fabriek werd uiteindelijk tweede in het klassement achter zijn ploeggenoot Crispijn Ariëns.