De kans lijkt groot dat marathonschaatser Crispijn Ariëns dit seizoen niet meer in actie komt. Ariëns kampt met een enkelblessure en laat de wedstrijden dit weekend aan zich voorbij gaan.

Crispijn Ariëns heeft op de Weissensee waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd van het seizoen gereden. Vorige week besloot hij al om niet mee te gaan met zijn ploeg naar Zweden en nu laat hij ook de twee marathonwedstrijden dit weekend in Heerenveen en Biddinghuizen schieten. Ariëns wil wel proberen de wedstrijd te halen in het Olympisch Stadion van volgende week donderdag, maar de kans lijkt groot dat deze wedstrijd te snel komt. Ariëns: “Ik ga volgende week woensdag weer het ijs op en dan kijken we hoe het gaat. Ik houdt hoop, al lijkt de kans misschien klein dat ik mee zal doen donderdag.”

De wereldkampioen skeeleren op de marathon kampt met een lastige enkelblessure. “De koker waar mijn pees doorloopt is ontstoken en irriteert bij het schaatsen. Zodra ik mijn schaats aan doe heb ik pijn. Ik heb van alles geprobeerd, maar het enige wat nu echt helpt is rust, en dat is nu juist het probleem, tijd om te rusten is er niet. Ik heb vanmiddag in Heerenveen even geprobeerd om te schaatsen, maar na drie minuten had ik al weer veel pijn. Ik heb dan ook meteen met besloten om in ieder geval dit weekend niet te starten.”