Bob de Vries heeft de finale van de KPN Marathon Cup op zijn naam geschreven in het Olympisch stadion. Bij de vrouwen ging de dagzege naar Olympiër Carien Kleibeuker. Mariska Huisman pakte de eindzege in het klassement.

De finale van de KPN Marathon cup kreeg in het Olympisch stadion het decor dat het verdiende. Ook de wedstrijden die de dames en heren op het ijs lieten zien waren om de vingers bij af te likken. De strijd in het klassement bij de mannen was niet spannend meer. De eindoverwinning kon Bob de Vries nauwelijks nog ontgaan. De wedstrijd was echter wel bijzonder interessant. Als jonge honden vlogen de marathonschaatsers er in en al snel resulteerde dat in een gatenkaas in het peloton. Toen de storm enigszins geluwd was bleken vijf mannen een ronde voorsprong te hebben genomen op het peloton. Al snel viel de ongelukkige Mats Stoltenborg hier letterlijk bij weg.

In de finale speelde Bob de Vries het slim. De rijder uit de BAM-ploeg, en een van de vier koplopers, sprintte voorin mee met het peloton en kon zodoende loskomen van zijn medevluchters. De Vries sloeg een gaatje en zijn achtervolgers, met ploeggenoot Bergsma, reageerden te laat. De Vries won en stelde zodoende zijn eindoverwinning in het klassement veilig. Tweede werd zijn ploeggenoot Jorrit Bergsma. Op de derde plaats finishte Jouke Hoogeveen. In het klassement werden Arjan Stroetinga en Frank Vreugdenhil respectievelijk tweede en derde.

Podium KPN Marathon Cup

Podium KPN Marathon Cup

De strijd in het klassement bij de dames was echter nog wel bijzonder boeiend. Mariska Huisman ging voor de wedstrijd bij de dames aan de leiding in het klassement. Janneke Ensing volgde slechts op enkele punten. De dag overwinning werd niet beslist door Huisman of Ensing. Carien Kleibeuker en Lisa van der Geest pakten een ronde voorsprong en sprinten om de zege. Kleibeuker bleek net iets sneller en klopte Van der Geest.

De wedstrijd in de wedstrijd ging tussen Ensing en Huisman. Huisman trok uiteindelijk aan het langste eind en werd bovendien zelf nog derde. In de wedstrijd had Huisman, gesteund door haar ploeggenoten en satellietploeg, ook al meer punten behaald dan Ensing. Foske Tamar van er Wal werd uiteindelijk derde in het klassement

Uitslag