Er staat een druk Nederlands schaatsweekend voor de deur. De marathonschaatsers rijden in Hoorn en Deventer. De langebaanschaatsers rijden de derde wedstrijd in de Holland Cup in Alkmaar.
 
Allereerst vanavond de dertiende wedstrijd in de marathon cup in Hoorn. Bij de heren lijkt het klassement gemaakt en moet leider Crispijn Ariëns alleen op zijn hoede zijn voor Rob Hadders. Het verschil tussen beide schaatsers is 51 punten.
 
Bij de dames kan het nog wel eens veel spannender worden. Huisman staat nog altijd aan de leiding, maar het gat met de nummer twee Van der Wal is niet zo groot meer, slechts 25 punten. Van der Wal heeft altijd gezegd dat ze niet wil rijden voor het klassement, maar als je als marathonschaatsster negen wedstrijden wint kom je vanzelf bovenaan. Met nog drie wedstrijden te gaan is er dus nog alles mogelijk.
 
In Deventer staat morgen de voorlaatste marathonwedstrijd op kunstijs op het programma. In Groningen vindt volgende week de finale plaats.
 
In Alkmaar wordt zaterdag en zondag de derde wedstrijd verreden in de Holland Cup. Alle afstanden worden verreden, op de langste stayerafstanden na. In Alkmaar zijn nog plaatsen te verdienen voor het NK allround in Heerenveen.
 
Er zijn ook rijders die dit weekend aan alles deelnemen. Zo twitterde Jorrit Bergsma dat hij een druk weekend voor de boeg had. Vrijdag Hoorn, Zaterdag Deventer en zondag een vijf kilometer in Alkmaar.